Letisko Poprad-Tatry čakajú úpravy

27.07.2005 Poprad

Poprad 27. júla (TASR) - Priame letecké spojenie medzi Popradom a Londýnom bude zabezpečovať od decembra 2005 dvakrát do týždňa (streda a sobota) spoločnosť ...
Poprad 27. júla (TASR) - Priame letecké spojenie medzi Popradom a Londýnom bude zabezpečovať od decembra 2005 dvakrát do týždňa (streda a sobota) spoločnosť SkyEurope Airlines. V súvislosti s tým letisko čaká viacero úprav.

Riaditeľka letiska Poprad-Tatry Anna Kováčová TASR uviedla, že upraviť treba predovšetkým interiér vybavovacích hál. Projekt je už pripravený. \"Budú to nové pulty či röntgenové zariadenie, aby sme splnili požiadavky bezpečnosti pri kontrole cestujúcich. Dokončiť musíme aj časť oplotenia letiska z východnej strany. Potrebujeme ho uzavrieť, \" konštatovala Kováčová.
Na otázku o finančnom zabezpečení úprav odpovedala, že v budúcom roku predpokladajú získať zdroje zo štrukturálnych fondov na obnovu celého oplotenia letiska a zriadenie kamerového systému, aby bolo letisko kontrolované a bezpečné. Spresnila, že úpravy interiéru si vyžiadajú približne 1 milión Sk a uzavretie letiska 3 až 4 milióny Sk. Na rekonštrukciu celého oplotenia predpokladajú vynaložiť v budúcom roku asi 16 miliónov Sk.
Podľa slov riaditeľky v 1. polroku 2005 prepravili z letiska Poprad-Tatry 11 300 cestujúcich, čo bol 22-% nárast oproti rovnakému obdobiu vlani. Pod nízke počty cestujúcich sa výrazne podpisuje predovšetkým chýbajúca pravidelná linka.
Kováčová verí, že v Poprade sa budú po SkyEurope etablovať aj ďalšie letecké spoločnosti. Doplnila, že rokovania s Českými aerolíniami (ČSA) skončili prísľubom, že by mohli začať fungovať na budúci rok, niekedy v apríli až júni. \"Dúfam, že rokovania budú pokračovať a že získame tohto významného dopravcu, \" dodala Kováčová. Podľa nej by malo ísť najmä o linku Poprad-Praha, ale vylúčené nie sú ani ďalšie destinácie.
 

Vyberte región

mark